Co coaches

Wat is coaching met paarden?

Samen met mijn paarden kan ik jou nog beter coachen. De paarden maken zichtbaar wat voor jou nog niet zichtbaar is. Voor mij zijn mijn paarden de ideale co coaches, ze helpen mij te vertragen, als snelle denker met een groot intuïtief vermogen, wil ik nog wel eens te snel gaan. Samen met de paarden ben ik effectiever en kan ik jou nog beter/sneller helpen om je eigen wijsheid te ontdekken.

Paarden helpen ons inzicht te krijgen in de manier waarop wij ons gedragen. 

Paarden reageren primair en in het hier en nu. Zonder (voor)oordelen of verborgen agenda’s. Zij geven feedback op de manier waarop wij communiceren, direct en natuurlijk.

Paarden zijn in staat om iedere minimale verandering in hun omgeving te signaleren en reageren hierop. Als vluchtdier is dit de manier om te overleven.

Paarden zijn dieren die non-verbaal communiceren. Hun gedrag laat zien wat zij wel of niet fijn vinden zonder woorden.

Paarden zijn kuddedieren en gevoelig voor leiderschap. De wijze van benadering is bepalend voor het verdere contact.

Door aan de slag te gaan en te ervaren hoe het is om voor een andere aanpak te kiezen, kun je je nieuwe vaardigheden eigen maken en toewerken naar verandering. De paarden reageren op wat er in het hier en nu gebeurt. Experimenteren met een andere houding en ander gedrag is daardoor mogelijk. Het resultaat van de verandering wordt direct duidelijk in de reacties van het paard.

Hoe werkt een sessie met paarden ?

Tijdens een sessie met het paard in de bak wordt je gevraagd interactie aan te gaan met het paard. Bijvoorbeeld contact maken, of een bepaalde opdrachten uitvoeren, die als metafoor kunnen dienen waar je tegenaan loopt in het dagelijks leven. Je kunt deze opdrachten niet fout doen, alles wat je doet geeft informatie over hoe jij dat doet. Met deze informatie kun je aan de slag om het eens op een andere manier te proberen en te ervaren wat dat oplevert. De opdrachten zijn naast het paard, je staat met beide benen op de grond!

Wat als je bang bent voor paarden?

Mijn paarden zijn grote dieren die indruk kunnen maken, als jij bang bent kijken we wat voor jou werkt om toch met de paarden aan de slag te gaan. Wellicht staat de angst metafoor voor een ander probleem. Hoe dan ook, jij bepaalt! Als het te spannend is kijken we wat er wel mogelijk is. Samen nemen we de veiligheidsregels door zodat de veiligheid voor jou en het paard zoveel mogelijk worden gegarandeerd, zodat jij optimaal kan leren

TEAM Work makes the dream work

paarden als co coach

De paarden zijn al jaren mijn passie. Als klein meisje werd ik al aangetrokken tot de paarden, het duurde echter totdat ik 18 jaar was dat de paarden echt in mijn leven kwamen. De paarden hebben me veel geleerd en als ik hun buurt ben voel ik me rustig. Dat ik met ze mag samenwerken om anderen te helpen maakt me blij. De prachtige foto’s met de paarden zijn gemaakt door Heidstra fotografie. Ik stel de paarden van de Donderes Kudde aan je voor. 

coach paard tessaloma

Tessaloma

Grande dame, moeder van Frühling en Mirabel. Mijn lieveling, mooie merrie, toppertje geboren in 2000. Samen met Tessaloma heb ik veel meegemaakt, samen zijn we gegroeid. Door haar ben ik het coachen met paarden gaan onderzoeken. Met haar meer dan twintig jaar is ze heel wijs en maakt ze zich niet meer zo druk. Zij kan heel goed aanvoelen, geeft heel subtiele aanwijzingen, maar als je niet reageert is ze heel duidelijk. Ze is lief, duidelijk en aanhankelijk, maar ook heel zelfstandig. Een paard waarbij je echt jezelf mag zijn.

coach paard fruhling

FrUhling

De grote jongen geboren in 2010, sterk en krachtig, maar tegelijkertijd heel zacht en beheerst. Bij deze jongen voel je je snel op je gemak. Zijn naam heeft hij te danken aan het feit dat hij in februari is geboren, bij -15° Celsius en een meter sneeuw achter de stal. Zijn grootsheid maakt hem stoer, hij is ontzettend lief en zacht. 

Grazia en Sebas

Begin 2021 is Grazia bij ons op stal gekomen, een mooie merrie uit 2011. In april 2022 heeft zij een mooi hengstveulen van Le Formidabele gegeven met de naam Sebas. Je ziet Grazia en Sebas lekker in de weide lopen, echt genieten!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en raak geïnspireerd met artikelen, quotes, mooie beelden, boek besprekingen rondom groei en werken vanuit je kracht.  Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van acties, masterclasses en andere activiteiten.

Scroll naar boven